Blesková večeře: Kozí sýr s broskví na toustu

zpět

Máte-li v zásobě čerstvé broskve, s nákupem kozího sýra neváhejte. Tyto dvě zdánlivě neslučitelné suroviny si budou báječně rozumět, zvlášť, pokud je společně rozložíte na kousek toustového chleba. Pak už stačí trocha tepla a efektní večeře je na světě!

Kombinace lehce sladkých broskví s mírně slaným kozím sýrem Vaše chuťové buňky uchvátí a stane se hitem nejen vašich lehkých večeří, ale i rafinovanou a přitom rychle hotovou chuťovkou pro přátele.

- Broskve vyberte tvrdší, nepřezrálé kousky. Zvolit můžete klasické "chlupaté" odrůdy, nebo třeba nektarinky. Jejich chuť by však měla být decentně sladká.
- Balený středně tvrdý kozí sýr nakoupíte i v běžném supermarketu. Za bio kvalitou se vydejte do specializovaných prodejen nebo sýráren.

Kozí sýr s broskví na toustu /na 2 tousty/

2 plátky tmavého toastového chleba - my jsme použili moskevský chléb, 1 broskev, několik plátků středně tvrdého kozího sýra, snítky čerstvého rozmarýnu na ozdobu

Toasty orestujte asi 3 minuty v toasteru (nebo je dejte na chvíli do rozpálené trouby). Broskev omyjte a nakrájejte na půlměsíčky.
Na orestované tousty poklaďte vrstvu broskvových půlměsíčků, na ni položte plátky kozího sýra a dejte do trouby grilovat při 200 stupních Celsia asi 8 minut. Nemáte-li troubu s grilem, nastavte ji na běžné pečení a tousty průběžně kontrolujte. Sýr by se měl pěkně rozpéct a na povrchu mírně zhnědnout.

Hotové tousty ozdobené snítkou rozmarýny ihned podávejte!

Zdroj: www.foodlife.cz




vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz