Čokoláda může chránit srdce, uvádí studie

zpět

Praha (rea) - Čokoláda může pomoci chránit srdce, tvrdí nová studie publikovaná v časopise American Journal of Clinical Nutrition. Chemické látky zvané flavonoidy, které se nalézají v čokoládě i v dalších potravinách, mohou mít ochranný efekt pro srdce, protože zpomalují vznik LDL cholesterolu (tzv. zlého).

Podle studie, o níž informoval Farmaceutický zpravodaj, bylo zjištěno, že u osob, kterým byla strava doplňována kakaovým práškem a hořkou čokoládou, se skutečně zpomalil vznik onoho "zlého" cholesterolu a navíc se podle časopisu zvýšila hladina HDL (tzv. "hodného") cholesterolu.

MF DNES 5. dubna 2002

Zdroj: www.celostnimedicina.cz




vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz