Cuketa s nádivkou

zpět

Cuketa se stala v posledních 20 letech oblíbenou surovinou k přípravě polévek, jako příloha k masu, ke grilování nebo jako součást zeleninových salátů. Obsahuje zdraví prospěšnou vlákninu, provitamin A, vitaminy skupiny B, vitamin E a stopové prvky. Pomáhá detoxikovat organismus, hlavně na zažívací trakt a na střeva. Zároveň vitamin A chrání střevní sliznice proti infekcím, zánětům a mikroorganismům.



Ingredience:
•1 střední cuketa
•4 rohlíky
•1 hrnek mléka
•kousek tvrdého sýra
•4 stroužky česneku
•majoránka, sůl
•mletý pepř, muškátový květ
•kypřící prášek do pečiva


Postup:
Nejdříve nachystáme nádivku. Do mísy nalijeme mléko a necháme v něm rozmočit natrhané rohlíky. Po deseti minutách směs dobře promačkáme a zamícháme do ní na kostky nakrájený sýr, prolisovaný česnek, majoránku a podle chuti i ostatní koření. Dobře osolíme a zahustíme celozrnnou moukou s polovinou kypřícího prášku. Směsí plníme rozkrojenou cuketu. Tu potom položíme doprostřed plechu zalitého olejem s trochou vody. Dáme do trouby a pečeme na 220°C asi 15 minut. Poté vyjmeme plech z trouby a cuketu obsypeme bramborami nakrájenými na plátky a dopékáme v troubě maximálně 45 minut.


Přejeme dobrou chuť ;-)


Zdroj: www.celostnimedicina.cz






vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz