DISKUZE > nevěra > DISKUSE > nevěra


Příspěvků do diskuse nevěra diskuze: 29
další stránka
Stránka: 1 2

nevěra

kudrlinka| 12.07. 07 17:39 |reagovat
co si o to myslíte??? chtěla bych znát názor i jiných lidí děkuji (:

nevěra

ocko| 22.07. 07 23:01 |reagovat
nevěra, no je to silná káva a každý ji neunese, kdyžse to neumí nemá se podstupovat, jelikož tím trpí rodina a to je svinstvo

nevěra

kamča| 27.09. 07 13:19 |reagovat
Nevěra? Proč né? Nevidím na tom nic hrozného.Myslím tím,že to může být kořením života.Samozdřejmě nevyhledávat,ale když už se stane,tak se stane.Hlavně zatloukat,zatloukat a zatloukat.Pozor!!! Každý to neumí!

nevěra

bára| 28.09. 07 18:46 |reagovat
Jo,tak to je téma,které právě potřebuji! Jsem s mužem 11 let a 5dní se nebavíme nezdravíme,předevčírem při odchodu do práce jen prohodil:"A dnes nepříjdu!". Přišel .Ve 2 ráno. Co si myslet?Jak se s tím vyrovnat? Jak vysvětlit dětem,že tatka není týden doma?Mám hlavu plnou otázek a vykřičníků!!Dokonce mám strach v uvozovkách,když má přijít domů.Jak na nás bude reagovat nebo jen spát......Tak holky a ted radte!Proč se vlastně člověk ztamiluje a miluje tolik let s pocitem,že zbytečně? Dík za vypovídání.

nevěra

Móňa| 30.09. 07 10:23 |reagovat
Nevěra je rozhodně velké zpestření vztahu, tak proč se jí bránit? Ovšem důležité je se "do toho nového" nezamilovat! To se potom vše obrátí vzhůru nohama...

nevěra

Kamča| 12.10. 07 09:44 |reagovat
Jó,to je pravda.Jen se nezamilovat.Jak do toho příjdou city,tak je nejeden velký problém.Báro myslím,že jsi v dosti nepříjemné situaci.A jak to řešit? Nevím.Buďto můžeš čekat,že se té druhé nabaží a pak si uvědomí,že stejně doma je nejlépe,anebo řešit to nějákým ultimátem.Rozhodně bych nedělala scény,protože na to chlapi reágují vesměs negativně.Nebo ho skus popíchnout tím,že si změníš účes,nehty,oblečení a děti mu nech jednou na starost a vyraz ven aniž by jsi mu řekla kam jdeš.Třeba si uvědomí na jak tenké niti vše visí.

nevěra

zrzka| 21.11. 07 06:26 |reagovat
Je to strašná věc, když se to člověk dozví po 14 letech, tak se vám rozbuší srdce a ztratíte chuť do života.Napřed se staráte sama celý týden o 2 děti a pak se dozvídáte, že se po práci manžel nudil, tak si našel mladou studentku vš.A je jim jedno, jak se cítím já a děti, hlavně , že oni si prožívají život plnými doušky.Nechtěla bych tímto obdobím projít znovu, vzalo mi kus něčeho hezkého a dobrého co ve mně vždycky bylo. Proto radím všem kdo chtějí podvádět ,ať si nejprve svůj vztah ukončí a po domluvě začnou jiný.Já sama jsem tohle prožila před 6,5 lety a dodnes se s tím těžko vyrovnávám, ale snažím se, někdy to nejde VĚŘTE MI!

nevěra

Nikol| 26.11. 07 00:34 |reagovat
Nevěra je jasny dukaz toho že se k sobe dva lidi nehodí,a nemohou se milovat,protože když Vas to napodlo jednou,napadne Vas to znovu

nevěra

Dana| 26.11. 07 00:36 |reagovat
Uvedom si co pises ses nejaka kurva nebo co?

nevěra

Dana| 26.11. 07 00:38 |reagovat
Holky proberte se,co to pisete za blbosti,ze je to pry korení nebo co?počkejte az Vam to ten Vas bastard udela!

nevěra

nel| 06.12. 07 14:18 |reagovat
Ahoj.Jsem tady,protože jsem byla poprvé v životě nevěrná.Podvedla jsem svého muže.3x jsem se vyspala s jiným mužem a je to teprve 3 dny "stará záležitost".Vždy jsem to odsuzovala.Proč jsem to udělala?Půl roku jsem prakticky sama,manžel těžce onemocněl,je z něj "jednoduchý" chlap,je mu jedno kam jdu, s kým jdu,co je za den,jak se cítím... Nemohla jsem dál,byla jsem zoufalá,nebýt dcery,tak ten půlrok ani nezvládnu.Nestydím se,nevěru jsem si v ten daný moment užila,ale co teď.Co mám dělat,když mám doma manžela,dítě,ale miluju jiného.To mi říkal taky,když jsme se milovali: hlavně se nezamilovat.Ale to řekl dost pozdě,abych to zarazila.Stejně by to nešlo,bylo jsem ztracená po první puse!

nevěra

R| 17.12. 07 20:22 |reagovat
tak to se mi taky stalo něco podobného..jsem s přítelem 5 let a máme pomalu 2 letého syna ...nikdy jsem ho nepodvedla hnusilo se mi to že bych to udělala....ale po problémech co přišly jsem se zamilovala do jeho kamárada a.....už to bylo....ale nelituju ničiho protože toho druhýho miluju hrozně moc....ale nechci aby se rodina rozpadla....nevím co dál .....nejsem štěstná....je těžké sedět vedle člověka kterého se před lidma nemůžu ani dotknout aby nás za to neodsoudily.....

nevěra

http://www.freevideo-freefoto.eu/| 19.12. 07 21:50 |reagovat
http://www.freevideo-freefoto.eu/

nevěra

blondýnka| 25.12. 07 23:26 |reagovat
Je mi to moc líto. Někdy je to opravdu moc těžké a nejhorší je pocit, že to byly ztracené roky..

nevěra

E| 04.01. 08 17:51 |reagovat
Taky jsem byla manželovi nevěrná,byla to láska na první pohled.Rozum zvítězil,ale za čtyři roky co jsme se neviděli,neslyšeli,jsem na něj myslela každý den.Snažila sem se v manželství napravit co sem zkazila a na toho druhého zapomenout.Marně.Máme se opět sejít,hrozně bych si to přála,ale nechci si komplikovat život,tak nevím.Manžela mám moc ráda,nechci mu ublížit,ale jeho miluju.

nevěra

Pepík| 16.01. 08 17:08 |reagovat
Roládový crash kurs Roládové šílenství je minulostí. Moje rodina je již na slovo roláda alergická. Děti se s obavami hned při nasedání do auta před školkou ptají, zda-li je doma nečeká na svačinu zas nějaká zatočená potvora. A co jich můj muž odnosil do práce, aby nám jeho kolegové pomohli zpracovat přebytky? Ve všech receptech to začíná a vypadá nevinně: upečte piškotový plát, srolujte, nechte vychladnout, naplňte a znovu zarolujte. Hotovo, šup s dokonalým výtvorem na stůl před hosty. O té nevinnosti si však myslím své, slovo roláda jsem proklela snad stokrát, obvykle ve chvíli, kdy banální postup banálně a hlavně fatálně zkolaboval. Zde je krátké nahlédnutí do mé statistiky: ? tři pláty jsem vyhodila hned po upečení, protože se nedaly zarolovat a při sebemenším pokusu o ohnutí praskaly ? další dva pláty popraskaly, když jsem se je po vychladnutí pokoušela rozrolovat, ? tři jiné pláty jsem zkazila nedokonalým, řídkým, tekoucím nebo vzápětí se srazivším krémem, ? a poslední jeden exemplář prostě nebyl k jídlu (ponaučení: nevěř všemu, co se píše v kuchařských časopisech). Kdyby mne nehnala vpřed tvrdohlavost (a just tu roládu zdolám!) a hrdost (když to dokáží jiní, to by bylo, abych to já nezvládla?), asi by se mi nikdy nepodařilo vytvořit něco, co se jmenovalo roláda, po upečení vypadalo jako roláda, chutnalo jako roláda a každý poznal, že to je roláda. Za celé mé snažení se mi dokonce dostalo nepatrné kompenzace: dvou žádostí o recept a jednoho pochvalného mručení od sousedky. Ale myslím, že všichni jste spíš zvědaví na nějaký ten neprůstřelný recept než na popisování peripetií, které mě k němu dovedly. Čili abych se postupně dostala k věci, začnu základním varováním: každý recept na roládu, se kterým se potkáte, je jiný. Jiným postupem se v něm připravuje piškotové těsto, plát se peče při rozdílné teplotě a rozdílnou dobu, a samozřejmě chutě jsou jiné. Proto bych doporučovala vybrat si jeden recept, který se vám líbí, a pokusit se ho vyladit do dokonalosti. Samozřejmě za předpokladu, že se vůbec vyladit dá, ale k tomu ponaučení viz výše. Zkoušejte experimentovat s teplotou trouby, dobou pečení, ba i s postupem přípravy těsta. To všechno má vliv na výslednou schopnost upečeného piškotu poddat se pokusům o rolování. Pravděpodobně už máte svůj oblíbený recept a postup na piškotové těsto (piškotové právě proto, že je dostatečně elastické a dovolí nám rolovat si ho podle libosti). No ale pro případ, že si na žádného takového favorita nemůžete vzpomenout, mám tu naprosto jednoduchý postup přímo z rukou cukrářky, ten v mých experimentálních podmínkách skutečně dobře zafungoval: 5 vajec 15 dkg jemného krupicového cukru 10 dkg polohrubé mouky 1 lžíce oleje 1. Bílky ušleháme na měkký sníh v kuchyňském robotu. Po trochách zašleháváme cukr a pak ještě šleháme tak dlouho, až je hmota opravdu hustá (při zvednutí metličky nahoru drží špička sněhu víceméně svůj tvar a ukazuje spíše vzhůru. Pokud se ohýbá dolů, je meringue ještě málo našlehaný). 2. Rychlost snížíme na minimum a jeden po druhém zašleháváme žloutky. Nakonec ručně šetrně vmícháme mouku, těsto ještě trochu zakápneme olejem a stejně šetrně promícháme. 3. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení 20 minut při 150°C s horkovzduchem nebo bez něj při 175°C. Po upečení odrýhneme nožem plát od plechu tam, kde se s ním spekl, jemně poprášíme polohrubou moukou (čili nikoli cukrem nebo kakaem), na to položíme další, nepoužitý kus pečícího papíru a celé to i se spodním papírem zvedneme z plechu. Položíme horní stranou dolu na pracovní podložku a opatrně sloupneme papír, na kterém se těsto peklo (ten je teď pochopitelně nahoře). Odloupnutý papír však vzápětí položíme zpátky na upečený plát a celé, jak to teď leží na podložce (tj. nový papír ? těsto ? použitý papír) zarolujeme do jedné poloviny šířky plátu. V této pozici necháme vychladnout. 4. Mezitím připravíme nebo dokončíme krém, kterým pak částečně naplníme vychladlý a rozrolovaný plát a zbytkem co možná nejestetičtěji natřeme povrch stočené rolády. Necháme v lednici zatuhnout a odpočinout, posléze krájíme zubatým nožem na pečivo. Základní těsto si můžete pochopitelně ochutit kakaem, mletými oříšky atd. podle chuti a nálady. Navíc ale lze poměrem zde použitých přísad hodnotit jiná těsta. Na jedno velké vejce v tomto receptu připadá 30 g cukru a 20 g polohrubé mouky. Upečený plát chutná tak nějak akorát ? není ani moc vlhký, ani suchý. Když uvidíte v receptu větší množství mouky připadající na jedno vejce, očekávejte spíše sušší výsledek, u kterého začíná se zvyšujícím se množstvím mouky hrozit nebezpečí dráždivého kašle. Že je mouky málo se bát nemusíte, jde to totiž i bez ní (tedy po pravdě řečeno to jde všem kromě mě?). Naopak málo cukru může signalizovat, že pěna ušlehaná z bílků nebude dost stabilní, aby udržela váhu mouky, a že si proto budete muset vypomoci ještě práškem do pečiva. Část mouky je také někdy nahrazena škrobovou moučkou, což přidává upečenému těstu jistou eleganci a jemnost. Variant náplní je mnoho, zde nabízím jen několik základních a osvědčených možností: Nezkazitelný máslový krém Nejlépe den předem uvaříme pudink z 1 sáčku pudinku a 400 ml mléka. Osladíme více, než jsme zvyklí, sladkost se totiž následně sníží díky množství dalších přísad. Do ještě horkého pudinku dobře rozmícháme ½ másla (125g), přikryjeme fólií nebo alobalem a necháme vychladnout. V míse našleháme do pěny ½ kostky stelly nebo jiného margarínu na pečení a ½ kostky másla. Aby to šlo dobře, musí mít tuk pokojovou teplotu. Je třeba šlehat tak dlouho, až hmota zesvětlá a viditelně zvětší svůj objem zhruba o třetinu. Nakonec za stálého šlehání přidáváme po lžících připravený pudink (také pokojové teploty, jinak hrozí sražení nebo rozpuštění krému). Jogurtová náplň pro ty, co myslí na linii 2 ovocné jogurty (nebo jeden ovocný a jeden bílý sladký) společně promícháme. 3 plátky želatiny necháme nabobtnat ve vodě, vyždímáme a během několika sekund rozpustíme v mikrovlnné troubě. K tekuté želatině vmícháme lžíci jogurtu a teprve tuto směs přidáme k jogurtům. Dobře promícháme a před použitím do rolády ještě necháme v lednici chvíli želírovat, aby pak náplň nevytékala ven. Ovocná tvarohová náplň ? můj favorit Uvaříme pudink z 200 ml mléka a ½ pudinkového prášku. Po uvaření přidáme vrchovatou lžíci cukru a ¼ kostky másla (cca 70 g). Rozetřeme 1 měkký tvaroh do hladka, smícháme s vychladlou pudinkovou hmotou a 2 plátky želatiny připravenými podle předchozího postupu. Vezmeme asi 300 g měkkého ovoce (například borůvky, jahody, maliny apod.) a částečně ho rozmačkáme. Vmícháme do tvarohové směsi a plníme do rolády (vršek rolády pro tentokrát sypeme pouze cukrem). Nic však nezkazíte ani šlehačkou stabilizovanou ztužovačem či pařížskou šlehačkou, případně vrstvou marmelády a další vrstvou zakysané smetany. Když se dílo nedaří aneb troubleshooting závěrem ? Když stále nevychází zarolování a rozrolování a namísto rolády je možné vytvořit leda tak řezy, zkuste šokovou metodu chlazení upečeného plátu. Horký piškot se i s papírem sesune na chladnou plochu (nejlépe dlaždicovou podlahu) a nechá vychladnout tam. Roluje se až po vychladnutí, což jde poměrně dobře, protože tepelným šokem se zespodu zapaří a zvlhne. Více informací najdete u receptu zde. ? Nesnažte se piškot zarolovat ihned po vytažení z trouby. Dopřejte mu minutu nebo dvě klidu ? ? Piškot nesmí být ani nedopečený (spadnul by), ani přepečený (kvůli suchosti by se lámal). Časování i teplotu trouby budete muset asi postupně doladit, v každém případě ale plech umístěte zhruba do poloviny trouby. Těsto je upečené, když se při dotyku prstem vzniklý důlek zase víceméně vrátí do původní polohy a na povrchu je místy světle hnědé. ? Papír na pečení je pro rolování lepší než utěrka. Tolik se na něj těsto nelepí a v kombinaci s poprášením moukou namísto cukru byste žádné potíže mít neměli. ? Tuk na máslový krém musí být řádně našlehaný, jinak budete mít v roládě jen něco na způsob sladkého másla. Pořádným šleháním mu dodáte vzduch a jistou lehkost, lze-li toto přirovnání vůbec u máslového krému použít. ? Když chcete plát před plněním ještě potřít marmeládou, doporučuji trochu ji rozehřát a rozmíchat společně s několika lžícemi vody nebo rumu. Značně lépe se rozetře a navíc vás nebudou vytáčet k nepříčetnosti neroztíratelné žmolky ovocné hmoty. Roládový crash kurs Tento článek má 1 stranu, toto je strana 1 kategorie: autor: datum: přečteno: Tipy do kuchyně Florentyna 16.01.2008 19016x ? zobrazit diskuzi k článku ? vytisknout článek ? poslat článek emailem ? přidat článek k oblíbeným Komentáře k článku Celkem 37 komentářů. Evo, tak to je skvělé! Jsem moc ráda, že ti tento návod rozšířil kuchařský repertoár o další efektní kousek. napsal(a) Florentyna - 15.12.2007 - 23:33 Úžasné! Florentýnko zkoušela jsem tvou roládu a tvarohovo-ovocný krém a byla jsem úplně nadšená! K pečení rolád jsem si vypěstovala jistou averzi, ale tenhle výborný manuál výrazně změnil můj pohled na věc a teď roláduju jako divá :-)) napsal(a) Eva.M - 13.12.2007 - 16:12 opět jsem ji upekla, když zrály jahody. Ty jsem totiž (nakrájené na malé kousky) přidala do pudinkového krému, a tím krémem namazala roládu. Báječné !! napsal(a) delisa - 17.07.2006 - 17:48 děkuji Milá Flo, tak toto je první roláda, která se mi kdy povedla. Také jsem slýchala ze všech stran, že na tom nic není a každý mi předváděl jak strašně jednoduché to je. Ovšem po provedení v mé režii bylo na některé výrobky potřeba žádost zbrojního pasu a dokonce ani náš pes se znechuceně odvrátil. Zařekla jsem se, že tedy rolády už nee a budu okouzlovat jen perníky a clibochy..... Po přečtení Tvých problémů a následného úspěchu jsem se odvážila k poslednímu experimentu a povedlo se.....díky moc. P.S. U těch ořechů bych si jen dala pozor na " vlašáky". Párkrát se mi stalo, že mi po nich třeba bábovka úplně spadla..... napsal(a) Aime - 03.06.2006 - 13:34 Florentýnko díky Tobě se mi podařila má první roláda :-) Teď,když už vím,jaká je to brnkačka,začnu experinentovat.... Mí strávníci Ti posílají obovskou jedničku!!! napsal(a) Alec - 19.03.2006 - 05:04 Pochvala!!!!! Hodně dlouho jsem měla nutkání pustit se do pečení rolády, ale odvaha stále chyběla. Teorii jsem měla zmáklou, ale měla jsem obavy z toho, že se mi při mazání roláda rozpadne. Minulý víkend jsem měla objednanou návštěvu a chtěla jsem se "blýsknout", tak jsem se konečně odhodlala, jenže žádný recept na roládu se mi nezdál až jsem narazila na Roládový crash kurs a usoudila, že s tímhle návodem se to prostě musí povést. A opravdu! Nejen, že se povedla, ale bylo to tak jednoduché a bezproblémové, že jsem druhý den upekla ještě jednu. Ta pravda nebyla úplně dokonalá /mírně podélně popraskala, zřejmě jsem jí nechala moc vystydnout, nebo že by to provedlo přidané kakao?Přidala jsem ho opravdu dost./,ale přesto se nerozpadla, byla moc dobrá. Rozhodně mě to neodradilo a určitě tento recept ještě mnohokrát zopakuji. napsal(a) kfal - 10.03.2006 - 04:24 vyzkoušela a funguje! poprvé jsem se odvážila tvořit roládu (vidouce v okolí mnoho nepodařených pokusů). A všem doporučuji! Těsto je krásně nadýchané, hezky se roluje a hlavně se neláme....Díky, Flo.. napsal(a) rosnicka - 08.03.2006 - 02:26 alice, scarlet děkuji, je to asi opravdu ten krém, o kterém je řeč. Zuzik tam má i další poklady, stojí za to projet její recepty. dík napsal(a) marmelada - 09.01.2006 - 06:57 Marmelado, našla jsem tu jeden krém z moučného základu - nevím, jestli je to ale ten, který myslela jandule. Zkus hodit očkem na recept Pařížský dort (od zuzika), číslo 13821. AG napsal(a) Alice_G - 08.01.2006 - 00:49 jandule jaký krém jsi myslela? Prohnala jsem to vyhledávačem a nenašla. díky napsal(a) marmelada - 05.01.2006 - 04:29 jo, rolády souhlasím s předřečnicí, že s namočenou utěrkou se zvládnou skoro všechny recepty. Pokud se týká náplní, za nejlepší krém do rolády považuji recept z labužníka na pařížský krém se základem z moučné kaše. Nejen, že je velmi odolný vůči srážení, ale po vychladnutí se s ním bezvadně pracuje. napsal(a) jandule - 04.01.2006 - 05:41 marmeládko, díky za recept, řadím si ho do roládové sbírky a určitě ho jednou vyzkouším. Teď se ovšem moje trouba vypořádává s náporem vánočního cukroví, tak rolády musí ještě nejmíň tři týdny počkat... Pěkný advent! napsal(a) Florentyna - 03.12.2005 - 03:10 Máš ještě síly na rolády Florentýno? Dneska jsem vyzkoušela recept do maminky a opravdu se povedla: 4 žloutky, 16 dkg cukru a 4 lžíce horké vody šlehat do pěny, přimíchat 16 dkg polohr. mouky s 1 lžičkou prášku do pečiva a po promíchání sníh ze 4 bílků. Promíchat, péci na pečícím papíru ve vyhřáté troubě. Nenechat přeschnout. Ještě teplou roládu i s papírem zavinout do vlhké utěrky a nechat vychladnout, rozbalit, odstranit papír a utěrku, pak plnit libovolných krémem. Tuhle jsem dělala prvně a musím napsat, že neměla sklony se trhat a je hodně velká. Už se těším na večer, až ji nakrojíme. napsal(a) marmelada - 02.12.2005 - 04:13 Roláda IRMA Dělám turo roládu již dlouho - hlavně při neočekávaných návštěvách. Tady je recept:4 vejce, 8 dkg cukru, 2 vrchovaté lžíce kakaa - to je vše. Bílky ušlehat, žloutky utřít s cukrem a kakaem. Vše smíchat. Péci na papíru, a to 3 minutyna plné troubě, 2 minuty úplně slabá - nespálit! Během chladnutí 3x svinout, po vychladnutí potřít šlehačkou. napsal(a) suma - 14.10.2005 - 08:49 Já dělám roládu podle receptu, na který jsem narazila náhodou v nějakém časopise a po pár pokusech zjistila, že je naprosto dokonalý.Je rychlý a opravdu jednoduchý. Jen těsto po upečení roluji i s papírem přes papírovou rourku, která mi zbyla po vypotřebování alobalu. Od té chvíle, kdy jsem jí začala používat, tak se mi nikdy nestalo, že by mi těsto popraskalo. napsal(a) ladypavla - 12.09.2005 - 05:41 marmelado, dík za rady ! Vyzkouším :o))) napsal(a) delisa - 28.08.2005 - 07:16 Zkus ořechy před namletím nasucho opražit na pánvi, popř. smíchat vlašské a lískové ořechy, chuť je pak výraznější. napsal(a) marmelada - 28.08.2005 - 05:03 zkusila jsem do základního předpisu přidat asi tak 3 dkg mletých ořechů. Více jsem se bála dát, aby se roláda nelámala. Roláda se povedla a nelámala se, jenže těch ořechů asi mohlo být více, protože tam jsou málo cítit. napsal(a) delisa - 26.08.2005 - 05:08 Flory, díky za názor. Nějak si s tím poradím :o)))) napsal(a) delisa - 24.08.2005 - 14:50 Vůbec se s tím nemažu Florentýnko a všichni... s roládou jakoukoli se opravdu nijak netrápím, po upečení nechám minutku, mám připravenou utěrku, ale mokrou a hodně vyždímanou( já vím zní to divně motat to krásné zlatě upečené těsto do mokré utěrky) přesunu celý plát a na pevno svinu. Jde krásně rozvinout a zase zbalit, vůbec nepraská a plát zůstává nadýchaný - vyzkoušejte, moc zdraví rajce napsal(a) rajce - 23.08.2005 - 06:59 Florentýnko, obdivuji Tvoji trpělivost. Je to moc hezký článek. Pěkně jsi popsala výrobu rolády. napsal(a) Scarlet - 19.08.2005 - 15:40 deliso, tys mi zvedla náladu, že se ti to taky povedlo :-))) Na první zamyšlení bych ubrala přesně tolik mouky, co se bude přidávat ořechů. Na druhé zamyšlení si ale říkám, že je to právě mouka, která drží piškot pěkně načechraný, čili abych se vyhnula konzistenci hokejového puku, asi bych ubrala jen polovinu množství mouky (bráno z hmotnosti ořechů). A počítala bych s tím, že roláda asi bude sušší, tak bych se jí to pak snažila vynahradit nějakou "šťavnatou" náplní... napsal(a) Florentyna - 19.08.2005 - 14:13 Ještě dotaz Když budu chtít upéct roládu OŘECHOVOU, mám dát mouky o tolik míň, co tam dám ořechů ? napsal(a) delisa - 19.08.2005 - 13:46 Florentýnko, roláda se mi krásně povedla ! A to jen a jen díky Tvé trpělivosti při zkoušení vytvořit něco jako roláda a posléze i Tvé zkušenosti a postřehy, se kterými jsi se podělila s námi - ostatními labužníky. Ještě jednou děkuji ! napsal(a) delisa - 19.08.2005 - 13:41 Flo, diky Tvemu navodu se mi take podarila. Opravdu na tom nic neni, kdyz se vi jak na to ;).Ted, kdyz jsem v priprave a peceni rolad dobra, budu zkouset naplne. Zatim jsem davala jenom marmeladu (navarila jsem ji letos dost, tak ji musim spotrebovat). Tak jeste jednou diky! :))) napsal(a) lydia - 19.08.2005 - 07:24 Masova rolada pre Florentinu Ak chces ani nie tak roladu ako skor male rolky, vyskusaj jediny recept, ktory som tu zverejnil ja. Je to vcelku dobre a v zasade sa na nom neda nic pokazit. Je na http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=15454. napsal(a) juso - 19.08.2005 - 06:38 rolády pro všechny... Lydie: držím palce, vydrž! I já se nejmíň třikrát zařekla, že je na moje rolády škoda vajec... A vidíš, nakonec se mi jich pár povedlo :-))) Dano, alis: a co kdybyste zas na oplátku vy napsaly něco o těch svých masových zatočencích? Ještě stále jsou jisté laťky přede mnou, které nehodlám jen tak podlézt, a třeba nejsem sama, koho byste mohly inspirovat. Úspěšnost mých masových zarolovaných potvor je totiž obdobná, jako u těch piškotových. Posledně jsem dělala v papiňáku španělské ptáčky pro tchýni a pak jsem se musela tvářit, že to je eintopf. Ejo, cuso, bluesko, deliso, Pavlasku: díky!!! Lucianko: že bych si pořídila vlastní časopis? Hi hi... To publikování nezáleží totiž jenom na mně :-))) Esme: v tom případě by mě zajímalo, co jsi zase dostala ty za mě? napsal(a) Florentyna - 19.08.2005 - 05:34 Florentyno, dekuji moc za povzbuzeni. Myslim, ze ten olej to bude ono co tomu chybelo. Maminka vzdy delala vyborne rolady,nikdy ji nepraskaly. Ale me se nikdy nevedou, vetsinou to skoncilo jako rezy nebo do "Bomby". Kbyz nahodou se stal zazrak a praskla jen trochu tak u nas byla nejoblibenejsi napln zmrzlina. Nechala se trosku roztat a pak se muze do ni zamichat vse mozne ovoce, orechy, cokolada.... napsal(a) Pavlasek - 15.08.2005 - 20:28 Florentyno, jsi kouzelnice a já si tady tiše slintám a závidím tvoji zručnost a trpělivost. A když tyto vlastnosti rozdávali určitě jsi dostala i můj podíl. ;-)))) napsal(a) Esmeralda - 28.07.2005 - 17:14 Flo, děkuji za pěkný popis a rady při přípravě rolády. Určitě vyzkouším, protože já také mívám problém s točením rolády. Vždy se mi poláme. Ještě jednou díky ! o:))) napsal(a) delisa - 28.07.2005 - 15:03 Klobouk dolů Obdivuji tvoji bezmeznou trpělivost a zabejčilost při výrobě, smekám před bezchybnou metodikou!!! ..........téměř pro blby, dalo by se říct :-)) nicméně zůstávám věrna názoru, že na konečný chuťový výsledek nemá TVAR vliv :-) stejně jako pro rozkoš "na velikosti nezáleží" :-)) ......resumé: prostě klobouk dolů a úklona až k zemi, máš moji úctu! napsal(a) blueska - 26.07.2005 - 14:54 Flo, článek je vážně zajímavý. Nebudeš ho třeba dále publikovat v tisku :-))) ? napsal(a) lucianka - 26.07.2005 - 09:21 Flo, Aj keď roládu určite robiť nebudem, dobre som si počítal. Pekný článok. napsal(a) cuso - 26.07.2005 - 08:44 Flo, kdybych někdy chtěla péct roládu, tak to zkusím podle Tvého návodu, který byl tvrdě zaplacen nepoživatelnými pokusy....ale naštěstí sladké nikdo moc nemusí a pokud je chuť, spraví to plech zázračné blbé buchty od Kopretinky, naposled tento víkend... Alis, kuknu doma na přesný poměr těsta na ovocné knedlíky a pošlu Ti ho,jako základ bych viděla poctivou ruční práci, dokud není těsto úplně nelepivé a skoro nevyskočí jako koule z mísy, nedám vařečku z ruky. Pokud mám dost času, nechávám stejně jako těsto na pizzu kynout 2x, po prvním vykynutí ho zbouchnu a nechám vykynout podruhé. Zamotané knedlíky švem dolů na pomoučenou desku, přikrýt, znova kynout. Nemůžou se nepovést, borůvkové jsem dělala předminulý víkend a omladina jich s odpuštěním sežrala neuvěřitelné množství... napsal(a) Eja - 26.07.2005 - 03:11 Hrdost a tvrdohlavost Milá Flo, obdivuji tvou tvrdou palici. Rolády nepeču, protože u nás piškot nikdo nerad a neustále někdo drží dietu... Stejně jako Dana ukájím své roládové ambice roládou špenátovou, sýrovou či kuřecí anebo závitky (viz můj recept, dělala jsem je teď o víkendu a všichni se oblizovali...) Ale tvou tvrdou hlavu bych potřebovala uplatnit v jiném oboru - a tím jsou knedlíky. Do této chvíle jsem nepochopila, jak někdo může něco nacpat do těch koulí, jak to že to nevypadne a nerozvaří se... Vzpomínám na svou babičku, která dělala nadýchané obří koule plné borůvek (z kompotu!!!), těsto dělala od oka, vařila je od oka a nikdy nezvorala!!! Já když se pokusím jednou za občas (díky své tvrdé hlavě) o ovocné knedlíky, pak ovoce se topí ve vodě, těsto se někdy srazí hned a někdy na talíři... Prostě komu není shůry dáno ... :-) Ale upřímně pochybuji, že by u nás někdy mohla nastat Danina či tvoje situace - budu umět dokonalé knedlíky a nikdo je už nebude moci ani vidět :-) napsal(a) alis - 25.07.2005 - 07:30 Moje řešení: Já jsem prosím ještě roládu sladkou nedělala, protože sladké dobrůdky moc nepeču a na roládu si netroufnu. Vzdala jsem to po uměleckém díle mé maminy, které se taky nepovedlo. Sice k jídlu to bylo, ale roládě se to podobalo jen vzdáleně. Já jsem to vyřešila tím, že dělám rolády masové a z vaječných placek. Tím se vždy dostatečně vyřádím a mé touhy po roládě jsou fuč.;-) Recepty vypadají zajímavě, tak třeba to dopadne, že se na to někdy vrhnu. Flo: Mám úplně stejný "problém" jako ty. Jak se mi něco nedaří, tak to dělám tak dlouho, až se to povede. Někdy to dopadne tak, že když už vytvořím tu konečnou dokonalost, tak jí stejně nechcem, protože to nemůžem ani vidět, natož jíst. napsal(a) DanaJ - 25.07.2005 - 06:11 Rolady, Flo, jsou pro mne cervenym satkem. Pred mesicem jsem se zarekla na rolady dokonce i myslet. Od kazdeho jsem slysela: "rolada, prosim te, vzdyt na tom nic neni, tu upece i moje dcera". Taky jsem si rikala, "no kdyz to udela i ta, tak to musim ja taky zvladnout". Hrdost sem, tvrdohlavost tam - rolady nedelam. Ale timto clankem Flo, jsi probudila mou zvedavost. Mezitim jsem dostala zase nekolik 100% receptu, vajicek mam taky doma dost, palacinky jsme uz taky dlouho nemeli, tak hura na rolady :)) napsal(a) lydia - 25.07.2005 - 03:01 Psaní komentářů k článkům je povoleno pouze registrovaným uživatelům a všechny nevhodné příspěvky jsou automaticky mazány.

nevěra

steph| 31.01. 08 18:51 |reagovat
Nevěra kořením života? Nevíte o čem mluvíte!!! Dokud se to nestane vám. Předtsavte si situaci, že někoho milujete jako nikdy nikoho a zjistíte, že zatim co vy vyděláváte na vaší svatbu, si on vodí domu slečnu a rozdává si to na vaší posteli. A pak si to rozdá zase s jinou v autě ve kterym jedete na svatbu. A představte si, že se tohle dozvíte až po svatbě. Nikdy jsem nebyla tak na dně!!!Vy kořeníčka...

nevěra

luke| 12.03. 08 14:32 |reagovat
myslím si.. že je to poslední dobou půl na půl..:)

nevěra

Mersi| 05.07. 08 09:40 |reagovat
No mě to vykládej nezamilovat,jsme do sebe hotoví

nevěra

pavla| 08.10. 08 12:34 |reagovat
ahoj, no mám teď doma podobný případ, jsme spolu 7 roků, odstěhovali jsme se v dubnu za práci přes celou republiku a manžel jsi tady už stačil najít milenku, přišla jsem na to docela brzo, byli hádky, padl rozvod...pak jsem jeli na dovolenou a on se změnil, byl jako dřív, ale jak jsme se vrátili, tak mezi námi je to fajn, ale s ní to trvá....


Příspěvků do diskuse nevěra diskuze: 29
další stránka
Stránka: 1 2

vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz