Jablečný koláč se sněhem

zpět

Ukojit chutě na sladké, doprovodit odpolední kávu, zařídit sladkou snídani a nebo pohostit návštěvu. Ano, to vše jablečný koláč se sněhem bez problémů dokáže.
Bude sice vyžadovat Vaši kuchyňskou půlhodinku, pár tahů vařečkou, lehkou mixáž a drobný jablečný masakr. Vynaložené úsilí Vám koláč vrátí rovnou v podobě delikátně vláčného, sněhově sladkého polibku!

Suroviny na dortovou formu o průměru 22 cm:

250 g polohrubé mouky, 120 g másla, 60 g krupicového cukru, 2 vařené žloutky, na špičku nože soli, 3 lžičky rumu, 4 jablka, 3 bílky, 180 g krupicového cukru, mletá skořice

V mouce rozmíchejte cukr, rozdrobte změklé máslo, přidejte sůl, rozmělněné žloutky a rum. Vypracujte těsto a třemi čtvrtinami těsta vyložte otvírací dortovou formu předem vymazanou máslem a vysypanou hrubou moukou. Těsto vmáčkněte na dno a lehce do stran, do výšky asi centimetr.

Jablka oloupejte a nastrouhejte nebo nasekejte na menší kousky, rozložte je na těsto a nahoru rozdrobte zbytek těsta. Dejte péct při 200 stupních Celsia do předehřáté trouby asi na 35 minut. Poté vyjměte z trouby a poprašte skořicí dle libosti.

Mezitím vyšlehejte sníh z bílků, přidejte cukr a znovu vyšlehejte, až se cukr rozpustí. Tento sníh rozetřete navrch koláče po 35 minutách pečení a dejte ještě dopéct. Koláč je hotový, jakmile povrch sněhu začne zlátnout.

Krásně žlutou barvu korpusu docílíte použitím biovajec, případně vajec od slepic chovaných na podestýlce - při nákupu sledujte informace na obalu.

Zdroj: ww.foodlife.cz




vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz