Jahodový džem

zpět

Složení:
1,2 kg jahod, 1 želírovací cukr, 1/2 lžičky kyseliny citronové

Příprava:
Jahody dobře omyjeme pod tekoucí vodou, velké plody překrájíme a nasypeme do širšího hrnce.
Přisypeme trochu cukru a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, pak postupně vmícháme cukr a kyselinu citronovou a ještě chvíli povaříme.
Hned lijeme do čistých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme. Po chvíli skleničky ale srovnáme, aby se džem neuchytil na víčku. Necháme vystydnout a uložíme.

Máte-li rádi džem kyselejší, použijte na přípravu džemu ovoce, 500 g cukru a sáček Gelfixu. Postupujte pak podle návodu na sáčku.

Zdroj: www.foodlife.cz




vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz