Kaki s Beaujolais

zpět

Kaki, tomel, churma či sharon. Pod těmito názvy se skrývá jedno jediné tropické ovoce, nejčastěji přece jenom nazývané KAKI.
Tento tropický plod má hladkou, lesklou a tuhou rosolovitou slupku, dužina je jemná a sladká. Zralé plody obsahují až 40% cukru. Kromě vitaminů A a C obsahují značné množství vápníku a fosforu. Uplatnění nachází ve studené, ale i v teplé kuchyni.

Právě nyní je čas Beaujolais Noveau, a tak si zkusme vyrobit zajímavý a nevšední ovocný dezert, plný exotických chutí. Spojení kaki a Beaujolais Noveau nás k tomu přímo vybízí. Nemějte obavu, nejde o tolik drahou pochoutku, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jeden kus kaki koupíte nyní za 7,50 až 12 Kč, láhev Beaujolais Noveau příjde na 70 až 120 Kč. Potřebovat však budete jen zlomek Beaujolais, "zbytek" jistě zpříjemní nejeden podzimní sychravý večer.

Kaki s Beaujolais /pro 2 osoby/
2 kaki, 6 lžic Beaujolais, 1 lžička třtinového cukru

Kaki oloupejte a nakrájejte na kousky. Kousky kaki rozdělte do dvou misek, každou porci zalijte 3 lžícemi Beaujolais a posypte půlkou lžičky třtinového cukru. Nechejte v chladničce alespoň 2 hodiny vychladit a podávejte chlazené.

Zdroj: www.foodlife.cz




vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz