Mandlové palačinky

zpět

Mandle jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů vápníku a fosforu, obsahují nezanedbatelné množství vitamínů B1 a B6, vitamínu E, hořčíku, zinku, mědi a manganu a kvalitních nenasycených mastných kyselin. Mandle jsou skvělé nejen samotné na mlsání, můžeme z nich vyrobit lahodné mandlové mléko či namlít na mouku. Mandlová mouka je výborná na pečení cukroví a sušenek, do těsta na palačinky, do dezertů, krémů a pro výrobu marcipánu.


Mandlové palačinky

Potřebujeme:

1 a 1/2 hrnku mandlové mouky
2 vejce
2 polévkové lžíce javorového sirupu
1 zralý banán
100 ml kokosového mléka
1/2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
ghí na smažení
Ghítela
ovoce na zdobení

Postup:
V míse rozšleháme vejce s kokosovým mlékem a javorovým sirupem. Přidáme rozmačkaný banán, mandlovou mouku, kypřící prášek a sůl. Dobře rozmícháme. Na středně rozpálené pánvi potřené ghí smažíme z obou stran malé palačinky. Podáváme s Ghítelou a zdobené ovocem.

Dobrou chuť!

alt. text









vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz