Miniquiche s červenou quinoou

zpět

Tyto recepty máme moc rádi! Jsou efektní, přitom příprava není náročná. Mají mnoho variant a obměn, upotřebíte i zbytky z jiného vaření. Dají se konzumovat teplé i studené a můžete je připravit i den předem. Jakmile jednou zkusíte, určitě zařadíte do repertoáru.

Nechte se zlákat:
5 ks
1 hodina + uležení těsta

Potřebujeme:

Těsto
250 g pšeničné celozrnné mouky
125 g tuku
50 ml ledové vody

Náplň
150 g červené quinoy (nebo jakékoliv jiné)
3 velké cibule (cca 200 g celkem)
200 g čerstvého špenátu nebo mangoldu
6 stroužků česneku
1 lžíce lahůdkového droždí
400 ml rostlinné smetany
3 bio vejce
6 lžic oleje (řepkového, slunečnicového na vaření)
50 g pekanových ořechů (nebo vlašských)
1 lžička mořské nebo himálajské soli

Miniquiche
Postup:

Připravte si těsto: ingredience smíchejte v robotu nebo na vále do kompaktního těsta. Zabalte do folie, nechte v ledničce odpočinout alespoň 30 minut. Těsto si můžete připravit i den předem a uchovat v ledničce.
Quinou uvařte dle návodu na obalu.

Na oleji osmahněte lehce dozlatova cibuli nakrájenou na kolečka a 3 stroužky česneku nakrájené na plátky. Přidejte opraný a nahrubo nakrájený špenát nebo mangold.

Přidejte sůl, lahůdkové droždí a nadrobno nakrájené utřené nebo prolisované stroužky česneku, uvařenou quinou a rovnoměrně promíchejte.

Těsto rozdělte na 5 dílů, z každého dílku udělejte kuličku, tu rozválejte na 3 mm tenký kruh. Formičky těstem vyložte tak, aby bylo pokryto dno i stěny. Těsto na několika místech propíchněte vidličkou a dejte na 5 minut předpéct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Do předpečených formiček rovnoměrně rozdělte připravenou náplň. Rozmíchejte smetanu a vejce, nalijte na náplň. Ozdobte ořechy a pečte 20 minut při 180 °C.

Tipy
*velký quiche – vyválejte těsto do velké formy (dávka bohatě vystačí na formu o průměru 30 cm), jinak postupujte stejně
Na výlet, ke svačině, do práce – quiche můžete udělat i den předem, konzumovat studený nebo před podáváním ohřát
*náplň – můžete použít v podstatě cokoli:– uvařené obiloviny: quinoa, pohanka, ale i zbytek uvařeného bulguru nebo rýže – podušenou nebo osmahnutou zeleninu: cibuli, rajčata čerstvá i sušená (ty předem namočte na cca 20 minut), cuketu, papriky, červenou řepu – ořechy – vlašské, pekanové, mandle – tempeh nebo tofu, případně náhražky masa typu goody foody nebo robi – zbytek vařených brambor
*pro veganskou verzi – směs zalijte krémem z nastrouhaného uzeného tofu, rostlinné smetany, lahůdkového droždí, hrašky, kurkumy a soli









vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz