Oříškové semifreddo

zpět

Pro ty, kteří neví, co je semifreddo, tak je to taková skoro zmrzlina. Díky sněhu z cizrny je krásně nadýchané a nemusí se během mražení promíchávat. Díky vanilce, ořechům a javorovému sirupu krásně voňavé.

Porce 1300 ml
Čas přípravy 40 minut + 5 hodin mražení

Potřebujeme

•500 ml ovesné smetany
•100 g vlašských ořechů
•100 ml javorového sirupu
•170 ml nálevu z konzervované cizrny (1 plechovka)
•50 g vanilkové hrašky
•50 g světlého třtinového cukru
•špetka vanilky

Oříškové semifreddo
Postup:

1.Připravte si máslo z vlašských ořechů: nejdříve v troubě ořechy opražte, trvá to asi 10 minut při 180 °C. Ještě teplé ořechy dejte do sekací nádoby a rozmixujte na ořechové máslo.

2.V hrnci promíchejte metličkou ovesnou smetanu s hraškou a vanilkou a za občasného míchání vařte 20 minut přikryté poklicí. Poté směs smíchejte s ořechovým máslem, javorovým sirupem a nechte vychladnout.

3.Z nálevu z cizrny vyšlehejte sníh natolik tuhý, aby držel v míse, když ji otočíte dnem vzhůru. Poté přidejte cukr a ještě alespoň 5 minut šlehejte, tak aby ve sněhu nebyly cítit krystalky cukru. Sníh bude ještě pevnější, nebojte se přešlehání.

4.Poté sníh opatrně smíchejte s ořechovým krémem a vše přelijte do vhodné nádoby. Může jít o silikonovou formu, ze které „cihličku“ nakonec vyloupnete. Jinak formu vyložte potravinářskou fólií, po zamražení pak semifreddo jednoduše vytáhnete. Dejte zamrazit alespoň na 5 hodin.

5.Před krájením nechte semifreddo 15–20 minut odpočinout při pokojové teplotě. Můžete zdobit rozpuštěnou čokoládou a mletými ořechy.

alt. text











vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz