Pečená jablka se skořicovou omáčkou

zpět



Počet porcí: 2

Složení:
100 g másla, 1 jablko, 2 lžičky skořice, 2 lžičky třtinového cukru
Na omáčku: 4 lžíce třtinového cukru, 1 lžička skořice, 100 g másla, 100 g tučné smetany ke šlehání

Příprava:
Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.
Jablku odstraňte jádřinec a rozpulte jej. V malé zapékací míse rozehřejte na sporáku 100 g másla, položte na něj půlky jablka řeznou stranou dolů a smažte 2 minuty.
Jablka otočte, posypte skořicí a cukrem a přemístěte do trouby. Pečte 10-12 minut, dokud nezměknou.

Na omáčku dejte do malého hrnce cukr, skořici a máslo a nechejte 3-4 minuty zkaramelizovat. Přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezačne houstnout.

Pečená jablka podávejte na předehřátém talíři politá skořicovou omáčkou.
Zdroj: www.foodlife.cz




vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz