Pochutnejte si na gazpachu

zpět

Gazpacho je jedna z nejzdravějších polévek, která obsahuje řadu prospěšných látek, zejména vitamín C. Nejen v horkých letních dnech vás příjemně ochladí a pohladí svou výbornou chutí. Příprava je rychlá a snadná, chuť výborná a osvěžující.

Při pravidelné konzumaci vám dokonce pomůže zbavit se přebytečných kilogramů. Snižuje hladinu nežádoucího cholesterolu LDL, a naopak zvyšuje hladinu potřebného HDL cholesterolu.

Gazpacho údajně vynalezli chudí obyvatelé španělské Andalusie, když z levných a dostupných surovin chtěli připravit něco nového a chutného. Dnes patří tato studená polévka mezi oblíbené stálice španělské kuchyně.


3 porce
20 minut
1 porce = 401 kJ


Ingredience:

•400 g rajčat
•1 ks salátové okurky - oloupané
•1 ks papriky kapie - čerstvá, dodá krásnou barvu
•1 ks zelené papriky
•1-2 stroužky česneku
•1 nahrubo nakrájená cibule
•2 lžíce kvalitního olivového oleje
•1 lžíce vinného octa
•Sůl, pepř


Postup přípravy:
Oloupejte a nakrájejte rajčata, papriky, okurku, cibuli a česnek. Všechny ingredience vložte do mixéru a vyšlehejte v hladkou polévku. Nechte dobře vychladit.


Přejeme dobrou chuť ;-)

alt. text









vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz