Polévka z Bali

zpět

Vědci, kteří se zabývají rakovinou, usuzují, že 30 % onemocnění má přímou spojitost se stravovacím režimem. Stejný podíl na vzniku rakoviny má také kouření, patnáct procent pak dědičnost. Nabízíme recept na zdravou polévku podle receptu z Bali, pro které je typická dlouhověkost.

6 porcí
40 minut
1 porce = 237 kcal



Ingredience:
•10 mladých cibulek nasekaných na jemno (bez zelené nati)
•425 ml kokosového mléka
•3 až 4 polévkové lžíce sójové omáčky
•2 kávové lžičky přírodního hnědého cukru
•1,5 kávové lžičky kari
•1 kávová lžička čerstvého zázvoru
•1 až 2 kávové lžičky chilli pasty s česnekem
•4 rajčata rozkrájená na 6 kousků
•1 žlutá paprika nakrájená na tenké plátky
•125 g hub nakrájených na plátky
•7 g čerstvé nakrájené bazalky
•640 g čínského zelí (pouze zelené části) nebo špenátu
•120 až 220 g hedvábného tofu nakrájeného na kostičky
•Sůl
•Čerstvě umletý pepř

Postup přípravy:
Z cibulek odkrojíme zelenou nať, kterou si necháme na ozdobu, cibulky pokrájíme na tenké plátky. V hrnci se silným dnem smícháme kokosové mléko, sójovou omáčkou, cukr, kari, zázvor a chilli patu. Pomalu přivedeme k varu. Přidáme rajčata, papriku, houby, bazalku a cibulky. Vaříme pod poklicí asi 5 minut, občas promícháme. Poté přidáme čínské zelí a za občasného míchání vaříme dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne, ale ne příliš, musí zůstat křupavá. Osolíme a opepříme podle chuti, 3 minuty před podáváním vložíme tofu. Na závěr dochutíme a ozdobíme cibulovou natí.


Zdroj: www.celostnimedicina.cz






vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz