Polévka z hlívy á la dršťková

zpět

Teplota padá, houby rostou. S podzimem přijde čas i na jedlé choroše, například na hlívu ústřičnou. V supermarketu ji nicméně najdete po celý rok, tak proč si neudělat „dršťkovou“?


Ingredience (cca na dvě porce):

•200 g hlíva ústřičná
•1 cibule
•1 mrkev
•1 brambora
•česnek
•2 lžičky červené papriky (koření)
•kmín
•bujón nebo vývar
•2 lžíce oleje na smažení


Postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji necháme zesklovatět, přidáme červenou papriku a chvíli opékáme. Přidáme nadrobno nakrájenou a očištěnou hlívu, vše promícháme a zalijeme vroucím vývarem nebo vodou a přidáme bujón. Nastrouháme bramboru a mrkev, přidáme do polévky (mrkev je na chuť, brambora na zahuštění, takže místo brambory můžeme použít i mouku, jíšku, ovesné vločky,…). Přidáme kmín, pepř, majoránku a vaříme minimálně 45 minut, aby hlíva změkla.

Přejeme dobrou chuť ;-)






vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz