Rychlá večeře? Zkuste klasickou chlebovou zelňačku a ...

zpět

...a třeba si přitom pomožte bujónem. I tak bude výsledek uspokojivý a hlavně to celé potrvá necelou půl hodinu. Takovou polévku je možné po francouzském či ruském vzoru podávat jako plnohodnotnou večeři.


Na čtyři vydatné porce budete potřebovat:
1/2 kg nejlépe ztvrdlého chleba, dále nezbytnou malou hlávku zeleného zelí, 100gr strouhaného tvrdého sýra, dvě polévkové lžíce nejlépe olivového oleje, dva až tří stroužky česneku, 3 střední cibule a běžnou sůl a pokud možno čerstvě mletý černý pepř. Pro jednoduchost použijte bujón, např. Maggi Extra silný, zdatný kuchař si dovede vývar připravit sám

Postup přípravy
Kousky, např. kostičky chleba osmahneme do zlatova, případně nasucho grilujeme v troubě. Po 5 minutách je potřeme česnekem jako topinku a osolíme. Nakrájíme cibuli a na másle ji orestujeme. Jakmile začne chytat zlatou barvu, přidáme kousky chleba, několik listů omytého zelí, znovu chléb a zasypeme nastrouhaným sýrem. Toto pak zalijeme vývarem z bujónu, případně jinak vlastním připraveným vývarem (vývar je ve své přípravě podobný čaji. Stačí do hrnce dát uvažované suroviny, které máte rádi, zalít vodou a nechat cca 20min. vařit. Tím získáte "vývar") a dusíme na cca 150°C v troubě přibližně 30 minut.

Podáváme horké, možné je přidat do polévky lžíci zakysané smetany.
Dobrou chuť.

Zdroj: ww.living.cz




vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz