Španělská pánev

zpět

Počet porcí: 4
Energetická hodnota porce: Neuvedena
Doba přípravy: 50 minut

Složení:

8 kuřecích stehýnek (špalíků) zbavených kůže, 3 lžíce olivového oleje, 2 na kolečka nakrájené cibule, 290 ml kuřecího vývaru, 1 lžíce hladké mouky trošku osolené a opepřené, 150 ml sherry, kůra z 1 pomeranče, šťáva ze 2 pomerančů, 1 lžíce worcesterové omáčky, 300 g žampionů, 2 lžíce čerstvé petrželky, sůl a pepř

Příprava:
Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte cibulku a asi 10 minut osmahněte. Pak ji vyjměte a dejte na talíř. Obalte kuřecí stehýnka v okořeněné mouce, zahřejte oleje se zbývající 1 lžící oleje a osmahněte na něm obalená stehýnka dohněda. Přidejte kuřecí vývar, už osmahnutou cibulku i se šťávou, pomerančovou šťávu a kůru, sherry a worcesterovou omáčku. Přiveďte k varu, zmírněte plamen, přikryjte pokličkou a vařte 25 minut nebo dokud není kuře uvařené.

Vmíchejte pokrájené žampiony a vařte ještě 5 minut. Osolte a opepřete dle chuti. Před podáváním posypte čerstvou petrželkou a podávejte s vařenou rýží.



Zdroj: www.foodlife.cz





vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz