Tortilla s fazolovo-pekanovým čevabčiči

zpět

Pekanové ořechy - blízcí příbuzní vlašských ořechů, kterým se podobají i vzhledově. Jsou však o něco měkčí a nemají tak hořkou slupku, pro mnoho lidí jsou proto chutnější a stravitelnější. I ony obsahují omega 3 mastné kyseliny, ale je jich tu asi jen desetina toho, co ve vlašských ořeších. Přesto je dobré dávat si pozor na skladování, větší množství pekanů skladujte raději v mrazáku.

Porce 4 tortilly

Čas přípravy 50 minut


Potřebujeme:

Čevabčiči

•1 konzerva červených fazolí (nebo 240 guvařených)
•100 g pekanových ořechů
•1 malá cibule
•4 lžíce oleje
•1 lžička himálajské soli
•1 lžička chilli
•1 lžíce Hrašky na zahušťování

Kešu majonéza
•100 g kešu
•2 lžíce citronové šťávy
•50 ml vody
•2 lžíce olivového oleje
•1/2 lžičky himálajské soli
•různé druhy sezonní zeleniny
•sůl (cca 1 lžíce na 1 litr vody)
•4 tortilly

Tortila
Postup:

1.Nejdříve začněte připravovat čevabčiči. Cibuli pokrájenou na kostičky osmahněte na oleji. Přidejte chilli a krátce orestujte.

2.Polovinu ořechů rozmixujte najemno, zbytek nasekejte na větší kousky.

3.Fazole slijte a rozmixujte je společně s orestovanou cibulí, Hraškou, solí a rozmixovanými ořechy. Přimíchejte nasekané ořechy a nechte 15 minut odležet.

4.Omastěte si ruce olejem a tvarujte válečky. Pečte na vymazaném pekáčku 20 minut při 175 °C.5.

5. Připravte si majonézu: kešu, které jste měli alespoň 2 hodiny namočené, slijte a rozmixujte s vodou, solí a citronovou šťávou. Nakonec za stálého mixování přilévejte olej. Majonézu můžete podle libosti dochutit kořením.

6.Nakonec připravte blanšírovanou zeleninu: několik druhů zeleniny omyjte a nakrájejte na proužky nebo menší kousky. Dejte vařit dostatečné množství osolené vody, vkládejte jednotlivé druhy zeleniny a vařte cca 3 minuty. Vyjměte je děravou naběračkou a dejte rychle zchladit do studené vody s ledem. Zeleninu můžete skladovat v lednici a před podáváním ohřát v páře nebo na olivovém oleji.

7.Tortilly krátce ohřejte na suché pánvi. Uprostřed vytvořte pruh náplně – zeleninu, na ní majonézu a nakonec čevabčiči. Tortillu na jednom konci pruhu přehněte asi 4 cm dovnitř, aby náplň nevypadávala a srolujte ji.


Přejeme vám dobrou chuť!





vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz