VELIKONOČNÍ SPECIALITY

zpět

VELIKONOČNÍ PIZZA:

Potřebujeme:
250 g špaldové mouky
2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
mořská sůl, pepř
60 g másla či biomargarínu
1,5 dl rostlinného mléka (sójové, rýžové či ovesné)

Náplň:
1 cibule
3 lžíce rajčatového bio protlaku
oregáno
3 vařená vejce
250 g tvrdého sýra nebo tofu
2 vejce
2 lžičky bio horčice

Postup: V míse zpracujeme mouku, sůl, pepř, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo a rostlinné mléko. Necháme alespoň 1 hodinu odpočinout. Potom těsto rozdělíme na 6 částí, z nichž vytvarujeme kruhy s průměrem 10 cm. Pak smícháme jemně nakrájenou cibuli s bio protlakem, oregánem a mořskou solí. Směs rozetřeme na pizzu, potom na ni poklademe kolečka uvařených vajec. Zalijeme rozšlehanými vejci se strouhaným sýrem a hořčicí. Pečeme v troubě 10 minut při teplotě 220 st. Celsia a dalších 10 minut při 180 st. Celsia. Podáváme obložené syrovou zeleninou.

VELIKONOČNÍ NÁKYP:

Potřebujeme:
500 g králičího nebo kuřecího masa
2 vejce
150 g žemlí
2 dl světlého piva
máslo či biomargarín na vymazání pekáčku
kari, mořská sůl a pepř
nasekaná kopřiva, petrželka a pažitka

Postup: Maso uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na malé kousíčky. Přidáme žemle nakrájené na kostičky a navlhčené pivem. Směs okořeníme kari, mořskou solí a pepřem dle chuti. Můžeme přidat nasekanou kopřivu, pažitku či petrželku. Vše zalijeme zbývajícím pivem a rozšlehanými vejci. Směs dáme do máslem vymazaného pekáčku a zapékáme 40 minut.

JARNÍ GULÁŠ:

Potřebujeme:
1 králík
3 cibule
1 česnek
celozrnná pšeničná mouka
černé pivo
kmín, červená paprika, mořská sůl, majoránka, petrželka
olivový olej

Postup: Na olivovém oleji osmažíme cibulku. Přidáme na kostky nakrájené králičí maso, které prudce opečeme. Potom maso posypeme půl lžičkou drceného kmínu, lžičkou mleté červené papriky, půl lžičkou majoránky a ochutíme česnekem rozetřeným se solí a pepřem. Podlijeme 1,5 dl černého piva a dusíme, než maso změkne. Během dušení podléváme dle potřeby vodou. Omáčku zahustíme lžičkou celozrnné pšeničné mouky a jemně rozvaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Autor: Simona Grygárková, Dis.




vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



emailový zpravodaj E-mailový zpravodaj

Zadejte svou adresu pro zasílání informací o nových článcích a zajímavých tipech na nákup.


Často hledáte Často hledáte
provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz