Recepty a vaření

Výběr dle tématu

Články o vařeníRecepty


Článků o vaření: 252
předchozí stránkadalší stránka
Stránka: 1... 36 37 38 39 ... 42
1. prosince 2006 |Články o vaření

Druhy japonských čajů

Patří mezi velmi oblíbené japonské čaje. Čajovníky jsou pěstovány na plně osvícených plantážích. První sklizeň končí v květnu. Většina čajů Sencha je sklízena pomocí moderní techniky, ale ty nejkvalitnější Sencha jsou sbírána ručně.

19. listopadu 2006 |

Kaki s Beaujolais

Kaki, tomel, churma či sharon. Pod těmito názvy se skrývá jedno jediné tropické ovoce, nejčastěji přece jenom nazývané KAKI. Tento tropický plod má hladkou, lesklou a tuhou rosolovitou slupku, dužina je jemná a sladká. Zralé plody obsahují až 40% cukru. Kromě vitaminů A a C obsahují značné množství vápníku a fosforu. Uplatnění nachází ve studené, ale i v teplé kuchyni.

13. listopadu 2006 |Články o vaření

Hlavní zásady přípravy čaje

Čaj nikdy nevaříme. Pouze spařujeme. Varem bychom čaj poškodili a zničili. Používáme však vždy jen právě vroucí vodu, protože vychladlá voda by černý čaj nedostatečně vylouhovala a spaření by nebylo plné, jak má být. Jak dál uvidíme, platí to skutečně však jen pro čaj černý. Naopak příliš převařená voda ztrácí kyslík, což opět negativně ovlivňuje chuť a vůni nápoje.

4. listopadu 2006 |Články o vaření

Dýňová posedlost

Nepatří k těm novým, vlastně je ve skutečnosti tou úplně první, premiérovou v populární řadě. Právě teď ji ale jako když najdete a nebudete litovat, protože tahle je opravdovým sladkoslaným, dobře uvařeným a pěkně vypečeným překvapením. Řeč je o první z řady kuchařek Lenky Požárové Což takhle dát si..., skrz naskrz dýňovité.

20. října 2006 |

Dýňová polévka

Dýně a brambory se oloupou, dýně se očistí od zrníček a vláken a vše se nakrájí na větší kostky. Ve vařící vodě se rozpustí bujón, přidá se dýně, brambory, ca. 6 zrníček černého pepře a trochu soli (vody musí být tolik, aby dýni a brambory akorát přikryla). Vše se uvaří do měkka a rozmixuje se v mixéru. Vrátí se zpět do hrnce, přidá se tekutá smetana a nechá se krátce přejít varem. Konsistence polévky je přímo "smetanová".

10. října 2006 |

Staročeská ovesná kaše

Uvařené vločky slijeme, osladíme, přidáme mléko, rozinky a povaříme ještě asi 5 minut. Nakonec polijeme rozpuštěným máslem a podáváme s kompotem nebo polité šťávou.

Článků o vaření: 252
předchozí stránkadalší stránka
Stránka: 1... 36 37 38 39 ... 42

vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz