Recepty a vaření

Výběr dle tématu

Články o vařeníRecepty


Článků o vaření: 252
předchozí stránkadalší stránka
Stránka: 1... 37 38 39 40 ... 42
27. září 2006 |

Dýňový slaný koláč

Zástupcem klasické řecké kuchyně je i tento dýňový koláč. Recept původem z Kréty nabízí vše, co tradiční zdravým překypující řecká kuchyně může poskytnout - čerstvou mátu, ovčí sýr Feta, olivový olej a konec konců i dýni.

27. srpna 2006 |

Bramborový koláč s chedarem, zeleninou a houbami

Letní jídlo nemusí být vždy ve znamení grilování či salátů. Velkou spoustu variací nabízejí slané koláče, které lze připravovat tradičně z moučného těsta, ale také z brambor. Zapečená bramborová kaše s vejci, zeleninou, houbami, bylinkami a s roztaveným sýrem na povrchu je variací na savojské tradice, ale její kořeny můžeme najít i v Řecku.

6. srpna 2006 |

Chobotnice na víně s oreganem

Velice oblíbenou středomořskou specialitou bývají chobotnice. Obzvláště v Řecku se připravují na mnoho způsobů, vaří se, dusí, pečou nebo nakládají do kyselého nálevu a poté podávají ke známému aperitivu Ouzo. Chobotnice na bílém víně s řeckým oreganem, budeme-li ji podávat na malých plátcích bílého pečiva, opečeného na másle, může být v letních měsících jedinečným předkrmem a stejně tak skvělým hlavním jídlem.

2. srpna 2006 |Články o vaření

Osvěžení čajem

Je známou skutečností, že národy žijící v horkých podmínkách pouští a rovníkového světa používají k osvěžení a k zahnání žízně sladkou cocacolu s ledem, ale teplé a slané či hořké, tedy neslazené nápoje. Rozhodně mezi ně nepatří káva, která sice organizmus povzbudí, ale dehydruje. Osvědčeným nástrojem je čaj, který je navíc možné tradičním způsobem použít i jako nástroj k vnitřní fysické i duševní harmonizaci.

23. července 2006 |

Zapečené sardinky v hořčičné omáčce

Čerstvé sardinky patří mezi nejobyčejnější a nejdostupnější mořské ryby a přesto je lze považovat za stejně jedinečné, jako jiné ryby ze slaných vod. Lze je vynikajícím způsobem připravovat pouze osolené a zaprášené moukou na rozpáleném olivovém oleji, ale budeme-li mít chuť dopřát si rafinovanější předkrm či lehkou večeři, dopručuji sardinky zapéci v omáčce s některou z jedinečných francouzských hořčic, vhodně doplněných bílým vínem.

15. července 2006 |

RECEPT TÝDNE "Špagety Pendolino" (labužníkův sen)

450 g špaget, 80 g uzeniny Chorizo (případně použijte slaninu nebo sušená nakládaná rajčata), 2 kusy nakládaných paprik, 50 g strouhaného parmazánu (můžete použít i strouhaný Gran Moravia), 2 lžíce olivového oleje, mletý černý pepř, sůl, petrželová nať

Článků o vaření: 252
předchozí stránkadalší stránka
Stránka: 1... 37 38 39 40 ... 42

vyhledávání Fulltextové vyhledávání


kategorie Rubriky
doporučujeme Doporučujeme



provozuje VIVANTIS a.s.
Najdete nás na Facebooku Prodámy.cz - internetový časopis pro ženy
Prodámy.cz - internetový časopis pro ženyProdámy.cz - internetový časopis pro ženy
prozdravi.czkrasa.czparfemy.czhodinky.czsperky.czvivantis.cz